BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, September 19, 2011

budak baru ke???

hye korg amacam degree?? ada penat..hahaha
ok ..aku nk cite sikit la..sikit je..
aku dah lama bercita2 nak msuk uitm shah alam sejak darjah 3 kot..
sbb aku p anta sepupu aku msk uitm..so masa tu mmg shah alam ni xda pun mall bebagai...

tp yg aku tau aku nk msk uitm shah alam yg best gile ni..aiseh..besar lak tu kan..ala masa budak2 kn..tp still terpahat dihati la...

walaupun dah pindah bangi..bebagai2 university ada kat sana..eg : UKM,UPM,UNITEN..dll
tp bukan sng pun nk msk u ni..
so aku xda la impi sgt..stkat msk dgn keta tu byk kali la kn..so bila diploma tu aku dpt UITM aku hepi gak la..tp bila tgk dpt kat jengka tu trus trg aku down gak r coz jauh kn..dlm HUTAN kot..msa tu la pikiran xmenentu..sbb dlm hati nk sgt kampus INDUK

so bila degree tu aku pun amik course yg aku minat..
so dpt jugak la msk shah alam..
yes!!!cita2 tercapai...aku dpt food tech..best jugak la course ni..pasal mknn...xpa blaja je janji dpt blaja..minat boleh dipupuk...hahahha..

bila dah ada kat sini..SHOCK jugak la...bila KOLEJ aku MELATI ni jauh nk mampus dgn FSG(fakulti sains gunaan )

so nk wat camne aku try adapt jugak la...minggu pertama tu stress gak la bila naik bas pastu kne jalan jauh naik n trn bukit + tangga bebagai..xtau pebanda..but aku admit ni mmg kesukaran tp lama2 biasa la...slu duk ckp kat dr sendiri swh basabar..bila minggu ke2 ni alhamdulilah mula ok dah...pandai2 la nk hidup..

so cluz pun mmg byk dah start kecuali lab la...sem ni aku dah part 2 pun..(cis belagak)

ok la aku cite skit pasal course aku n subjek sem ni.BOLEH TAHAN MA

course ni 4 taun .lama kn...sume ckp g2...tp sebenarnye masa aku mohon aku xtau lak bape taun..yg aku tau aku tanya prof tahir n sir shaari..dorg ckp coz ni sgt ok..
so apa lagi apply la..nk2 food ni aku minat gak la

so..bila dpt srt tawaran 4 taun..aku ADMIT!!!!!!wah lama nye..

so aku kn dah lps dip sains so msk sem 2...
byk gak aku wat pengecualian credit..ok la.
subjek sem ni :

1)QMT 405 -statistic (yg ni kne blaja kat makmal komputer tau guna software minitab)
2)BEL 462-aku suka tgk muka lecturer cina y ajar subjek ni.. DR TEOH SWEE AI
3)phy406- terbaik la blja physic lagi
4)csc425- yg ni la C++..lecturer laki..+hensem n ckp laju+ssh nk absorb dlm otak aku la jwbnye bedoa pandai coding pas ni
5)FST457-intro to food sc n tech
6)FST501-food and human nutrition-subj ni la kite boleh blaja kuruskn bdn n kira calories every single we eat..wow...

*kalau ada yg sama boleh la blaja sama2..hehehe..lagi best!!!

2 comments:

Farhan Nabilah said...
This comment has been removed by the author.
Farhan Nabilah said...
This comment has been removed by the author.